Да се върнем към природата Избрана

Написана от

Здравейте,

Днес ще си поговорим за грижата за кожата с изцяло натурални продукти! От няколко години насам темата за парабените, консервантите и оцветителите в козметичната и хранителната индустрия заля обществото и все по-често хората започнаха да обръщат внимание на ситния шрифт с написания състав на продуктите. Макар това да е мода за едни, за други това се превърна в начин на живот. Е, аз не съм нито от едните, нито от другите - рядко се интересувам от това дали продуктите, които купувам, са вредни или не, и още по-рядко разглеждам състава им. А може би не трябва да е така. 

Все пак ми е интересно и чета тук-там за ползите от натуралните продукти и никога не бих отказа да пробвам такива!

Когато стана модерно да се говори за продукти от природата, си мислех, че това е просто тенденция, която ще отмине и дори се дразнех на хората, които се прихласваха по нея. Обаче когато прочетох няколко статии, свързани с това, интересът в мен надделя и бях далеч по-отворена към новата мода. 

За невероятните действия на естествените масла са чували всички. Първото масло, до което се докоснах аз, беше аргановото масло. Пробвах го за първи път преди около 2 години и все още не спирам да го използвам - то е страхотно за суха коса, която третирате често!

Но днес ще се спра на едно друго масло, за което може би не предполагате :)

IMG 3182

От около 2 седмици използвам маслото от ядка на синя слива и същия ексфолиант на Healthy Oils и съм впечатлена!

А защо точно масло от ядка от синя слива? 

То е богато на витамини А и Е и съдържа в себе си омега мастни киселини 6 и 9 (които се срещат в ядките и маслините). Маслото овлажнява, подхранва и регенерира кожата, както и я предпазва от стареене. То не е комедогенно, което означава, че няма да запуши порите ви, а при дълготрайна употреба може дори да изглади фините бръчици при по-зряла кожа. Доказано е, че маслото от ядка от синя слива помага при екземи, псориазис и увредени нокти. 

Може да се използва вместо нощен крем директно върху кожата на лицето и тялото, както и като маска за коса. 

IMG 3176

Маслото на Healthy Oils е 100% натурално без добавени разредители, оцветители или консерванти, направено е от български ядки от слива, които са били внимателно подбрани.

Аз използвам маслото вечер на изчистена кожа - то попива бързо и не оставя чувство на тежест. 

А що се отнася до ексфолианта, може би знаете за ползите от ексфолирането на кожата 1-2 пъти седмично - ако не, ще ви споделя накратко!

IMG 3179

При ексфолирането се отстранява горния слой мъртви клетки на кожата. Така кожата се изглажда, порите се свиват и тенът става равномерен. Сухата и чувствителната кожа могат лесно да се подразнят от различни ексфолиращи продукти и затова трябва да внимавате при избора си на такъв. 

100% натуралният ексфолиант на Healthy Oils от ситно стрита ядка на слива и масло от ядка на слива е нежен и няма да раздразни кожата ви! Стритата ядка деликатно отстранява мъртвите клетки, а маслото подхранва кожата и не позволява тя да се изсуши.

Аз ексфолирам лицето и цялото си тяло 1-2 пъти седмично като леко намокрям продукта. Така се получава каша, която лесно се разнася по кожата. Ефектът е мигновен - кожата веднага се усеща по-мека и нежна!

Нямам търпение да използвам и други натурални продукти, за които с радост ще ви разкажа ;)

До скоро,

Виктория

Leave your comments

Post comment as a guest

0

Comments

  • No comments found