К.К.К. или откровено за красотата, кожата и козметиката Избрана

Написана от

Здравейте!

Днес ще си поговорим за кожата, за красотата и за козметиката - теми, които винаги са актуални и теми, които интересуват може би всяко момиче и всяка жена. Независимо дали отделяте по 5 минути на ден в грижа за кожата или 35 и без значение дали се гримирате или не, тенденцията днес е жените да се стремят да изглеждат по най-добрия начин, по който могат. А в това няма нищо лошо :)

Знаете ли, много е трудно да се говори за красота с когото и да било. И това не е така, защото човек се засяга или пък защото често сме крайни в мнението си. Това е така, защото красотата е относителна и преди всичко субективна. 

Това, което аз намирам за красиво, може да не бъде такова за човека срещу мен. И макар клишето, че винаги трябва да намираме красивото около нас, да се чува поне веднъж дневно някъде в медийното пространство, всъщност красотата е… феномен, за който сами си изграждаме представа. 

004 2

Трудно можем да кажем, че нещо е перфектно. Ако говорим реалистично, никога няма да успеем да използваме тази дума. Просто защото няма нищо идеално - винаги можем да открием несъвършенство, макар и минимално. 

Но трябва ли да сме буквалисти? И понеже аз все повече се опитвам да не бъда, сега ще ви споделя моята тайна за съвършена кожа (или поне съвършена, доколкото аз си я представям).

Със сигурност са рядкост хората, които имат кожа, която не е склонна към несъвършенства, не е суха, нито мазна, порите им са незабележими и всъщност постигат това ей, така… от въздуха :D Ако сте от тези хора: супер!

005

Аз, обаче, не съм, както не са и още милиони. Моята кожа се променя често - понякога е суха, понякога е мазна, а понякога е и двете едновременно (в различни зони), колкото и странно да звучи. Но едно нещо е почти константно: моята кожа е склонна към несъвършенства (и това може би се дължи на тоновете шоколад и всевъзможни сладки нещица, които поглъщам :D). 

Не съм от хората, които имат тенденцията да пропускат грижата за кожата си сутрин и вечер. И това до голяма степен се дължи на моята майка, която от малка съм наблюдавала как се грижи за своята кожа. Все още си спомням как съм я питала защо си слага крем и защо толкова внимателно почиства очния си грим… Това се е отпечатало в съзнанието ми и някак си естествено започнах да се грижа за моята кожа като по учебник. 

008

Но какво се промени преди около месец?

Открих един перфектен хибрид - грижата за кожата и козметиката се сляха. Effaclar Duo + Unifiant от La Roche-Posay притежава всички качества на крема против несъвършенства Effaclar Duo + и освен това е оцветен, което прави фон дьо тена напълно излишен! Освен че продукта е 2 в 1, той е лек и лесен за нанасяне (аз го нанасям с четка, но може да пробвате с гъбичка или с пръсти), а след секунди кожата се чувства супер свежа. Да, покритието не е като на плътен фон дьо тен, но аз не обичам усещането тип маска, а изравняването на тена е всичко, от което човек има нужда в ежедневнието, нали :) 

IMG 34551

Effaclar Duo + Unifiant намалява несъвършенствата и белезите, първите резултати може да зебележите след седмица, а действието му не спира да се подобрява. Той се предлага в два нюанса и може да го намерите в по-големите аптеки.

Как ще изглежда кожата ни до голяма степен зависи от това как се отнасяме към нея. И ако за едни красивото е едно, а за други - друго, то една добре поддържана кожа изглежда красива в универсален смисъл. Да, бялата и цветна козметика са неделима част от ежедневието на съвременната жена и да, всеки сам намира продуктите, които работят най-добре за него. Но понякога срещаме истински перлички в морето от козметика, които просто искаме да споделим със света. Ще се радвам и вие да ми споделите за някои ваши попадения ;)

До скоро,

Виктория

 

Снимки: Арсен Николов

Локация: Пловдив, България

Още в тази категория: « 3 спрея 1 марка Via Energy всеки ден »

People in this conversation

Leave your comments

Post comment as a guest

0

Comments (4)

 • Исак

  Вики, здравей! Много интересни мисли споделяш! По тази тема за козметиката и красотата, в моите знания напоследък се появиха доста нови, много съвременни знания, които с удоволствие бих споделил с теб. Майка ти има малко информация по въпроса. Хубав ден и ти благодаря!

 • Виктория

  И аз благодаря :)

 • Соня

  Здравей, Вики. Вчера получих тестер на Effaclar Duo + Unifiant от дерматоложката си. Сега, след като прочетох статията ти, нямам търпение да го пробвам. И ти благодаря за споделянето. :)

 • Виктория

  In reply to: Соня

  Супер :) Ще се радвам да споделиш мнение след като го пробваш!