Печат на тази страница

По-свежи от всякога с Himalaya Избрана

Написана от

Здравейте!

Днес отново ще си говорим за красота :)

Понеже е пролет, понеже трябва да бъдем по-свежи, по-сияйни и по-усмихнати, през този сезон като че ли повече от всяко друго време се стараем кожата ни да изглежда идеална…

И понеже с всеки нов сезон кожата ни се мени (или поне моята), гледаме да обновяваме грижата си за нея (поне аз го правя) - а всъщност това може да бъде само извинение за това да пробваме някой друг нов продукт ;)

Е, аз открих няколко, с които мисля ни-ко-га да не се разделям!

ogledalo kolaj

Ако не сте чували за продуктите на Himalaya, предполагам, че живеете в някоя пещера :D Те залагат на силата на природата и ползват билки и други естествени съставки в козметиката си.

Тази пролет реших да пробвам няколко техни продукти, които не бях срещала преди това.

Ще започна с измиващия гел, в който се влюбих от първото ползване :)

Clear Complexion Whitening Face Wash почиства кожата по най-нежния начин. Но това, което ме заинтригува първоначално, беше присъствието на шафран в състава (шафран до сега съм опитвала само на паеля и дори не бях чувала, че може да се използва в козметични продукти). Оказва се, че освен в кулинарията, шафранът се ползва и в козметичната индустрия и има доста добри действия върху кожата. Той служи за избелване и изравняване на тена, придава сияйност, подобрява текстурата на кожата и се бори срещу белези. Освен шафран, в гела има и екстракти от сладник и ватерия индика, които регулират синтеза на меланин, нар за подхранване и краставица за успокояване на кожата. 

Още след първото използване кожата се усеща чиста, свежа и видимо по-сияйна, което честно казано ме учуди - рядко се срещат продукти, чиито действия са видими от първия път :) 

Използвам го всяка сутрин и забелязвам все по-добри резултати!

himalaya1

Със сигурност не съм първият човек, който ще тръгне да ви казва, че трябва да използвате маски за лице и защо. И затова ще си спестя лекцията :)

Аз използвам маски за лице 1-2 пъти седмично, като избирам такива, от каквито се нуждае кожата ми в дадения момент. 

През пролетта предпочитам почистващите маски. Затова исках да пробвам нещо ново - избрах Purifying Neem Mask за нормална до мазна кожа. Тя почиства в дълбочина и се бори срещу несъвършенствата, а това, че е глинена, я прави лесна за махане и абсолютно безболезнена, понеже отлепващите маски могат да бъдат истинско средство за мъчение :D 

himalaya2

Освен маските, има още една стъпка, която може да промени значително начина, по който изглежда кожата ви и това е ексфолирането. 

Миналата година бях избрала ексфолиант с ядки от синя слива. Тази година избрах нещо малко по-различно -  Exfoliating Apricot Scrub с витамин Е. От името му се подразбира, че е на основата на кайсии или по-точно черупките на плода, към състава са прибавени масло от пшеничен зародиш и ябълка, които допълнително овлажняват кожата и я успокояват. Всъщност до сега не съм ползвала ексфолиант, който да не харесам, но пък не съм пробвала повече от 4-5 различни. Със сигурност плодовият аромат на тази ме печели, защото ме пренася в така мечтаните летни дни… 

himalaya3

И като си говорим за плодови аромати, стигаме до последния продукт, който е идеален за пролетта и лятото - балсамът за устни на Himalaya със слънцезащитен фактор SPF 30. Всъщност устните не са типичното място, за което бихте се сетили да нанесете слънцезащита, нали :) Само че те също могат да изгорят и ако ви се е случвало, то тогава знаете колко е неприятно парещото усещане. Балсамът има от онези по-сухи консистенции, които не оставят мазен филм, но пък оставя лек бял оттенък на устните, който аз скривам с червило, но може да пробвате и с гланц ;) 

himalaya4

И ей така сме готови за по-топлите дни със сияеща кожа, която можем само да подчертаем с усмивка и добро настроение!

Освен в аптечната и дрогерийната мрежа, може да откриете продуктите на Himalaya и в техния уебсайт, откъдето може да поръчате продуктите: http://www.himalaya.bg ;) 

До скоро,

Виктория

Снимки: Арсен Николов