August: the makeup artist Избрана

Написана от

Запознайте се със Силвия - лицето на VickyWeek през август. 

Тя е от онези хора, които можеш да наречеш истински естети - може би заради погледа й върху изкуството или пък заради изкуството, което тя създава всеки ден върху лицата на клиентките си.

Силвия е един от най-добрите гримьори у нас (и със сигурност не го казвам само аз :)). Тя успява да улови красотата у всеки и умее деликатно да подчертае уникалността на всяко едно лице - може би затова толкова бъдещи гримьори избират точно нея за учител!

Пък аз ще ви споделя снимка от първият път, когато тя ме гримира <3

august makeup

Вижте август през очите на Силвия :)

С: Аз съм хипер активна личност, не мога да почивам и да лежа просто така, това ме изнервя. Освен това обичам изключително много цветовете, дори сивотата на някои.. Да бъда гримьор и преподавател и да го правя, когато поискам, е сбъдната мечта!

Асоциациите на Силвия:

Книга: Mary Poppins

Филм: Legend (2015)

Музика: Depeche Mode

Активност: Гримирам/рисувам и снимам във всяко свободно време, в заетото също :)

Храна: Паста, разбира се

Питие: Bloody Mary

been

 

С: Август си е морски месец, затова е някак си естествено да прекараш време на морето - аз посетих любимия ми Лозенец, а след това и Фанари (Гърция) за пореден път. 

Пък и съчетах полезното с приятното, като бях и на мастърклас по грим в Драма. Изключително съм впечатлена от лекотата, с която работеше преподавател гримьорът. Перфектното познаване на цветовете, това да ги разбираш и съчетаваш правилно, е от изключително значение за добрия резултат. От скоро правя обучение по Колористика, точно защото виждам колко много куца тази тема при гримьорите и държа моите ученици да разбират защо даден цвят не трябва или трябва да се използва, колко процента сиво има в него или ако искаме да прикрием нещо, защо често правим двоен проблем.. ами точно заради непознаването на цветовете!

Освен морските приключения, имах и планински - преди няколко дни за първи път влязох в пещера и много ми хареса! Беше Снежанка. Много добре ми подейства ходенето 30-40 мин по труден терен, тъй като “ходенето” до някъде с кола не е много разходка... В самата пещера беше около 5 градуса и беше изключително красива и бяла… сякаш е домът на Снежанка. Отново се впечатлих от многото цветове и преливки, направени от природата, дойдоха ми различни идеи, които ще осъществя в грима!

В: Моят август беше далеч от морето, а през уикендите близо до планината - пък местенцата с басейни са добра алтернатива на пясъчните плажове :)

Дори детската глъчка не може да пребори спокойствието на планината - някак си остава на заден план като фонов шум… 

done

С: Успешно завърших най-добрата академия по микроблейдинг в света Phi Brows, в която се минават 11 нива, за да получиш сертификат! Микроблейдингът е японски метод, изцяло ръчен. Правят се фини микро разрези подобни на косъмчета в първия слой на кожата, след което се поставя пигмент. Това е полуперманентен метод и няма общо с ужасните вежди от преди години, наподобяващи змиорки в синьо-зелен цвят :D Процедурата има леко усещане, но се работи с упойка. На корекция може да се подложи всеки желаеш, който има нужда от сгъстяване или изцяло оформяне на красиви вежди, а пигментите, с които работя аз, са минерални!

august brows

В: Моят август, макар и отпускарски за мнозина, беше доста натоварен за мен. И доста подготвителен, всъщност си подобрих организаторските умения :D Есента се очертава като най-интересния сезон всяка година - календарът ми за септември вече прелива от събития, за които нямам търпение да споделям ;)

 

shot

shot august

shot august v

С: Пожелавам хубаво лято изпълнено с весели емоции, срещи с добри приятели, хапване на качествена храна и разбира се - правете добро!

 

Може да се свържете със Силвия и да видите красивите й творения в нейната фб станичка!

Още в тази категория: « January: The Busy Girl December: the year »

Leave your comments

Post comment as a guest

0

Comments

  • No comments found