Checklist юни Избрана

Написана от

Здравейте!

В края на юни може съвсем спокойно да си кажем, че лятото не ни подмина и тази година ? Въпреки че горещите слънчеви дни започнаха едва преди около две седмици, мисля, че повечето хора вече се оплакват от тях! Е, аз не се оплаквам толкова, колкото гледам да ги използвам по най-добрия начин…

247

 • Какво се случи / Къде бях:

Моето лято започна с ранна почивка за седмица на южното ни Черноморие. По план трябваше да прекарам няколко дни в спокойния Ахтопол в току-що ремонтирани бунгала, които в интернет звучаха страхотно. Може би се сещате, че всичко обещаваше да е страхотно, докато не стигнахме до там ? Идеята на почивката в края на юни беше да се отделим от горещия Пловдив за малко, да отидем в началото на сезона преди да стане същинска лудница по курортите и да хванем малко тен… А в основата на тази почивка беше и идеята да се изолираме от шумните места някъде в гората, но все пак да имаме нужните ни удобства. Оказа се, че след няколкочасовото пътуване до Ахтопол и почти невъзможната за откриване локация на въпросните бунгала, те бяха превърнати в същинска строителна площадка. Всъщност те не са, както си мислехме “след основен ремонт”, а по-скоро “в разгара на основен ремонт”.

Новите собственици на базата бяха млада двойка, които силно искаха да ни накарат да останем в някои от нереновираните бунгала, но това така и не се случи по… предполагам очевидни причини (дори вие може да се сетите и без да сте били там как изглеждат едни стари постройки, в които не е правен какъвто и да е ремонт, дори и съвсем минимален, за обзавеждането ще си спестя думите).

Както и да е – вече бяхме на морето и нямахме никакво намерение да се връщаме по магистралата ? Затова тръгнахме на север от Ахтопол, минахме през няколко от селцата и градчетата, които бяха по път и накрая се озовахме в любимия ни Созопол.

111

Ако някой ви каже, че няма никакъв шанс да си намериш хотел, квартира или каквото и да е без резервация на морето, то той най-вероятно ви лъже или просто не е пробвал ?

Нашата локация за следващите няколко дни беше точно в началото на новата част на града и съвсем близо до големия плаж. Водата беше топла (нещо нетипично за юни), а пясъкът пареше през деня – идеално, нали ?

222

 • Какво правих:

Най-интересното през месеца със сигурност беше седмицата в красивия Созопол. А какво правих там – разбира се, че бях на плажа през деня и на дълги разходки вечер ? Няма нищо по-прекрасно от гледката на необятното море и вековните стени в Стария град на Созопол.

 • Какво гледах:

През юни приключи един от най-страхотните сериали – Penny Dreadful. Една готическа история с герои, преплетени от книги и легенди, брилянтно поднесена от превъзходни актьори и страхотни сценаристи и режисьори. И ако след всеки финален епизод на която и да е продукция се надяваш да има следващ сезон, то краят на Pеnny Dreadful беше толкова добре планиран и поетичен, че не оставаш разочарован от това, че такъв този път няма да има ?

 • Какво четох:

През седмицата на морето прочетох една от най-страхотните книги, на които съм попадала от доста време насам! Когато ви споделя как се казва, може би повечето от вас ще се окаже, че са гледали филма (аз го изгледах след като прочетох книгата и какво да ви кажа… книгата е стотици пъти по-добра!), но ако не сте – прочетете книгата първо, няма да съжалявате! По принцип не съм фен на крими историите и трилърите, но Gone Girl ме спечели от самото начало – историята на Ник и Ейми е необичайна, психотична, изненадваща и разтърсваща. Те са герои, които няма да харесате, но няма да имате търпение да разберете всичко за тях и защо постъпват по начина, по който го правят… Книгата започва с едно събитие, което ще ви държи в напрежение до самия край!

 • Какво слушах:

Слушах звука на бурните вълни, които се разбиваха в брега на морето, докато четях вълнуващата Gone Girl!

 • Какво снимах:

IMG 2899

Снимах едно мокро кученце в чанта ? Кучето на моята половинка не издържаше на дългите ни разходки, затова трябваше да го пренасяме като багаж от време на време!

 • Какво използвах:

Този месец използвах най-често моята електронна книга. Това е безспорно най-лесния начин да четете, когато пътувате – аз я използвам за художествена и за специализирана литература, адски е удобна, когато пишете дипломна или някаква курсова работа – просто може да носите всичките си източници с вас в по-малко от килограм и с големината на стандартна тетрадка ?

 • Какво хапвах / пих:

148

Този път фокусът няма да е това “какво”, а в това “къде”! Едно от малкото места по морето, където те посрещат с хубава музика на плажа, е Ginny Bar в Созопол. Обстановката и рок музиката на фона на перфектната локация могат да превърнат всяка вечер в специална, а персоналът там е friendly и усмихнат – нещо, което може да допълни целия experience ?

307

167

 • Какво обличах:

262

Всичко възможно, което беше strapless, за да не се сдобивам с грозна разлика на презрамки ?

229

 • Как изглеждах:

През лятото рядко третирам косата си с каквото и да било, защото слънцето достатъчно я изтощава. Затова през този сезон най-често може да ме видите по-къдрава от всякога… особено на морето ?

237

 • Кой ме впечатли:

През юни всяка седмица се виждах с братовчедка ми и нейната малка дъщеричка, която ме впечатлява с красивата си усмивка всеки път! Тя расте по-бързо от всякога и е едно от най-жизнерадостните бебета, които някога съм виждала, освен това има най-чаровната беззъба усмивка, пред която всеки може да се разтопи ?

Юни се оказа един от онези месеци, които със сигурност ще помня винаги със своите ups and downs – няма как да ви споделям всичко, което се случва в рамките на 30 дни, но мога да кажа обобщено, че човешките взаимоотношения са нещо адски динамично, така е и с човешкия живот. Понякога нещата не се развиват, както си го планирал и трябва да прередиш всичко. Но това е лесната част, трудната част е да съхраниш връзките с хората, които понякога губиш. Аз още не съм експерт в това, но се надявам да стана ?

IMG 2913

До скоро,

Виктория

 

Снимки: Арсен Николов

Още в тази категория: « Summer loading… Checklist юли »

Leave your comments

Post comment as a guest

0

Comments

 • No comments found