Горещите дни далеч от морето Избрана

Написана от

Здравейте,

… и добре дошли в новата платформа, където ще може да следите VickyWeek :) След дълго приготвяне за този момент, толкова се радвам да ви посрещна в новото ни местенце в уеб пространството! 

Може би се досетихте, че това беше един от проектите, с които се бях заела през предишните седмици ;) 

След обмисляне, изпробване и подобряване... най-накрая VickyWeek.com е готов!

face

Горещото лято наистина има нужда от свежи идеи и според мен точно това е времето, през което може да се впуснем в започването на нови проекти, които да ни държат в приповдигнато настроение следващите седмици и месеци :) 

Но все пак суетенето покрай новата платформа не ми отне цялото време от седмицата и успях да се отдам и на други дейности. 

Преди броени дни La Roche-Posay организираха събитие, което нямаше как да пропусна! Те обърнаха внимание на един от най-актуалните проблеми през лятото - слънцето и вредата от него за кожата ни. 

През лятото сме най-дълго изложени на пряка слънчева светлина и макар да не го осъзнаваме, това често може да доведе до негативни резултати за кожата ни. La Roche-Posay за поредна година апелират да спасим кожата си като носим SPF и не пропускаме препоръчителния преглед при дерматолог веднъж годишно. 

IMG 2955

 

Тяхната кампания Станете Skin Checker призовава да проверяваме периодично бенките на близките си хора, защото всяка промяна в тях може да означава повишен риск от рак на кожата. А 90% от кожните ракови заболявания са лечими, ако бъдат открити навреме!

 

< Станете Skin Checker с лесния ABCDE метод >

- А като асиметрия

- В като граници (borders)

- C като цвят (color)

- D като диаметър

- E като еволюция

 

IMG 2957

А как да предпазим кожата си - вижте препоръките на дерматолози:

 

Не стойте на слънце между 12 и 16 часа.

Не излагайте на пряко слънце деца под 3-годишна възраст.

Носете тениска, шапка и слънчеви очила.

Ако приемате лекарства, прочетете листовката преди да се излагате на слънце.

Не използвайте солариуми.

Нанасяйте слънцезащитен продукт обилно и често - La Roche-Posay препоръчват тяхната серия Аnthelios за цялото семейство!

 

Всъщност се оказа, че аз спазвам поне 90% от препоръките на дерматолозите ;) А интересен факт, който научих, е това, че черните тениски пропускат много по-малко слънчеви лъчи към кожата, отколкото белите!

Може би точно заради това в една от разходките в горещия Пловдив през седмицата (след 16 часа ;)) реших да заложа на черна тениска!

Макар и времето да предполага плажните забавления на морето, понякога няма как да сме там… В такъв случай трябва да използваме максимално времето и да прекараме добре, където и да сме! 

За мен тръгването от една точка и стигането до дестинацията не винаги предполага забързан ход - може да се видите по различен начин дори ърбан обстановката - олющените сгради, телените огради и опитите за стрийт арт на някой тийнейджър ;)

042

Като че ли точно тези неща паснаха като ръкавица (не и тази на О Джей :D) на моя стайлинг с кожени сандали и раница, къси панталони, тениска с Rob Zombie и жестоките слънчеви очила от Fancy кутията на Coco Rocha, с която се сдобих, когато бях в Америка. 

Освен времето навън, тази седмица трябва да прекарам и малко време в съда!

Бях толкова ентусиазирана от това, че ще бъда свидетел по дело (предполагам, че това е така, защото от малка обожавам да гледам филми и сериали с адвокати и съм си изградила някаква фантазна представа за съдебната система), че когато то се отложи поради летния отпуск на адвоката на другата страна, останах доста разочарована, но нали знаете как е - хората предпочитат да протакат... 

Така или иначе ще ви разкажа какъв е experience-ът от свидетелството пред съда, когато му дойде времето ;) А до тогава ще си говорим за всякакви други неща…

До скоро,

Виктория

 

Снимки: Арсен Николов

Leave your comments

Post comment as a guest

0

Comments

  • No comments found