Печат на тази страница

На лов за покемони Избрана

Написана от

Здравейте,

Ако миналата седмица ви споделих как прекарвам горещите дни далеч от морето, то тази седмица пак си оставам далеч от морето, но горещите дни са заменени от градушка с големината на пинг-понг и доста по-хладни сутрини и вечери!

Може би най-актуалната тема от изминалата седмица беше невижданата градушка, която помете Пловдив и остави застрахователните компании засипани от работа… Не искам да звуча като всяка втора баба, която обяснява, че не е виждала такова нещо никога, но 40-минутната стихия няма как да се забрави. 

grad

Снимка: Екатерина Костова, F2F TV

 

Вие къде бяхте по време на градушката?

Аз бях в кола заедно с братовчедка ми. Отивахме към мола и започна да вали малко преди да стигнем до подземния паркинг. Още първите късчета лед се усещаha като камъни, падащи от небето! За наш късмет бяхме навън едва за няколко минути и след това успяхме да се скрием ;) До сега не бях виждала такива опашки от коли около мола.. все едно беше Коледа :D 

Няколко часа след това се добрах до центъра, въпреки ужасяващите задръствания около Сточна гара. Успях да се насладя на морските пейзажи от платната на художника Стефано Поповски в Дома на етносите.

IMG 2988 

Морските гледки са едни от най-успокояващите, нали? А цветовете по време на изгрев и залез са неповторими - Стефано е уловил точно тези моменти с такава лекота, която те приковава към картините и не ти позволява да отместиш погледа си от тях! Пейзажите му бяха една паралелна реалност на фона на падналите дървета и листа из улиците на Пловдив…

И като споменах из улиците, трябва да ви споделя новата мания, която се появи преди броени дни и в България - ако не сте се досетили вече, става въпрос за Pokemon Go! Играта, която предизвика сривове на сървъри, множесто произшествия, арести и дори няколко грабежа, а освен това тя може да доведе дори до неочаквано отслабване ;)… Но не си мислете, че Pokemon Go е опасна игра! 

IMG 3006

Макар анимационното филмче да беше модерно, когато аз бях малка, покемоните се завръщат с пълна сила 20 години по-късно (ако не знаете какво е Pokemon, вижте това видео и със сигурност ще се сетите поне за Пикачу!)! Създателите на Pokemon подариха на порастналите си фенове, както и на “новите деца” ,преживяването да бъдеш покемастър. Целта (или поне първоначалната цел) на играта е да събираш покемони, които хващаш в покетопки, по-късно можеш да обучаваш покемоните, да ги караш да еволюират и дори да се съревноваваш с други играчи… На мен ми допада първата част от играта ;) 

IMG 3010

Pokemon Go използва интернет връзката на телефона ви, както и GPS-a, за да показва картата на града, в който се намирате. Когато пуснете играта (понякога крашва… и то често, може би е заради наплива от хора, които играят по едно и също време), пред вас се открива карта на близките улици. Ходейки, телефонът ви вибрира всеки път, когато около вас се появи покемон. Може да хванете покемона с помощта на камерата на телефона ви и няколко покетопки (може и само с една, ако сте точни). Играта разкрива една виртуална реалност и множеството инциденти са в следствие на това, че играчите забравят да гледат какво има около тях и се взират единствено в екрана на телефона си. Най-честите произшествия до сега са падания и удрания в стълбове или дървета. 

Аз още не съм падала и не съм се удряла никъде, надявам се и да не се случи, но за няколко дни изминах със сигурност повече километри пеша, отколкото изминавам по принцип, за да хвана повече покемони… пишейки това осъзнавам, че звуча като 10-годишно хлапе, но изобщо не ми пука :D

По време на разходките или по-точно лова на покемони най-важното нещо е да имате достатъчно батерия на телефона си, защото тази игра гълта батерия like there’s no tomorrow! Освен това не забравяйте удобните обувки ;)

Една от най-успешните ми разходки за покемони се случи съвсем скоро - не излязох с тази цел, но така или иначе, когато имате работа навън, защо да не хванете някой друг покемон :) Най-интересната част от аутфита ми беше дизайнерското колие от Бижутелия! Комбинацията от кожа, метал и камъни е страхотна, а ефектният дизайн пасва толкова добре на моя стил! 

А какво е Бижутелия?

IMG 3009

Това са бижутата, направени с ръце и сърце! Всяко бижу е ръчно изработено от Красимира, чиято фантазия се развихря и я кара да създава нестандартни модели с различни материали! Може да откриете красивите бижута във фейсбук страничиката на Бижутелия ;)

IMG 3019

А във фейсбук страничката на VickyWeek, може да намерите мен и да ми споделите най-интересното от вашата седмица - ще се радвам да науча какво вълнува вас… може би е нещо подходящо за възрастта ви :D (опитвам се да иронизирам факта, че играя игра, в която ловя анимирани животни)…

 

До скоро,

Виктория 

 

 Снимки: Арсен Николов

Локация: Пловдив, България