Checklist юли Избрана

Написана от

Здравейте,

В разгара на лятото и няколко дни преди началото на август е време да се върна назад към последните седмици и да ви споделя всичко интересно от месец юли! 

 

Какво се случи / Къде бях:

Съвсем скоро прекарах около 3 часа на известната опашка пред пловдивския КАТ :D Може би съм извадила късмет с това, че чаках само 3 часа, защото се носят легенди, че хората там чакат по 5-6! Знаете ли кое ми направи огромно вчепатление (и ме подразни) - защо трябва да чакаш на 4 места като можеш да чакаш само на едно?! Предполагам, че повечето от вас знаят за процедурата по регистрация на кола, но все пак ще ви разкажа как според мен може да се облекчи трафика в КАТ. 

IMG 3037

Липсата на каквото и да било информационно бюро може да се преглътне заради десетките чакащи хора, от които все някой ще ви упъти (макар че c’mon как така няма информация???)… Та, човек се нарежда на една километрична опашка, за да чака………. да му издадат едно заявление (не е ли логично в 21 век това заявление да може да се свали от интернет, човек да го попълни сам и да отиде в КАТ с него). След това те пращат на друго гише - там взимат старите талони на превозното средство и ти дават картонче с номер, който трябва да дадеш в банката (до колкото разбрах номерчето показва каква такса трябва да се плати - това може да ви го кажат в банката и без картончето). След разходката до банката трябва да се върнете на друго гише, където ще ви извикат да си вземете новите талони - а може да е толкова по-лесно - пропускате първите две опашки като си носите заявление от вкъщи, отивате направо в банката, за да платите таксата и после отивате да оставите старите талони и да вземете новите… просто трябва да се помисли ;)

 

Какво правих: 

Като имате предвид температурите в последните седмици, може съвсем лесно да предвидите, че се опитвах по всякакъв начин да се скрия от жегите (както може би повечето хора)… правех го като прекарвах повече време пред компютъра, нооо бях доста продуктивна ;) През юли почти приключих дипломната ми работа, която трябва да предам след около месец! А през останалото време се отдавах на онлайн шопинга… освен сайтове за дрехи, обувки и аксесоари, претършувах и всички сайтове за търговия на коли. Може да се сетите от историята ми с КАТ, че си намерих кола и го направих само месец след като продадох предишната :) Какво мога да ви кажа… car shopping is the best kind of shopping (дори когато става въпрос за коли 2-ра ръка ;)). 

 

Какво гледах:

IMG 3035

Прекарах последната неделя с нашумялата екранизация на Me before You и пакетче носни кърпички. Няколко мои близки приятелки ми препоръчаха още миналата година да прочета книгата, но аз така и не се наканих - може би заради това, че сиклитите наводниха пазара (не, не съм сбъркала думата с чиклит; сиклитът е жанр, в който един от главните герои е болен или се разболява… най-често от нещо нелечимо и често книгата завършва със смъртта му, о забравих да кажа, че жанрът включва любовна история), по едно време четях доста такива и в момента гледам да ги игнорирам, защото матрицата вече ме дразни :) Затова реших да гледам филма (който съм сигурна, че е бледо копие на книгата, но на мен ми стигаше и той)! Me before You е една красива, но и доста тежка история, която ще ви се стори странна в началото, смешна по средата и повече от тъжна в края! И все пак тъжният край беше най-логичният край… и най-истинският - не винаги има happy end.

Ако обичате любовни истории, които да ви разплачат, това ще бъде вашия филм :)

 

Какво четох:

IMG 2964

В началото на юлимоята приятелка Дани ми даде да прочета “Книжарничката на острова” , тя беше сигурна, че ще ми хареса. Е, позна :) Прочетох романа за по-малко от два дни и се влюбих в историята! Това наистина е книга за четящите хора, книга, която е посветена на литературата, и книга, чиято история е толкова симпатична… Прочетете я, за да разберете, че не сте сами ;)

 

Какво слушах:

Преди няколко дни Арсен ми пусна песен на група, която съвсем бях забравила. Става въпрос за бг групата Сепуко 6 и парчето Сублимация. Преди около 7 години бяхме последно на техен концерт (дори не знам дали все още свирят), но те са една от по-различните бг групи, които наистина си заслужават да се видят на живо :) 

 

Какво снимах:

Юли определено беше месецът на покемоните, които завладяха целия свят! И макар да взе малко да ми писва (защото още не съм намерила Пикачу :(), наистина се забавлявах докато ловях покемони из града. А защо да не щракнеш и човек заедно с поредния покемон ;) 

IMG 3039IMG 3028

 

Какво използвах:

През последните седмици се завърнах към едно от заниманията за губене на време, което бях позабравила. Преди година доста често използвах Pinterest, имах всякакви бордове и постоянно пин-вах снимки и картинки… после просто го забравих… до скоро. През юли отново се сетих за приложението (отварям го главно от телефона) и започнах да го ползвам отново ;) Ако и вие ползвате Pinterest, може да ме намерите тук :) 

 

Какво хапвах / пих:

IMG 3048

Домашната лимонада с мента е любимата ми разхлаждаща напитка! В интернет има хиляди разновидности на рецептата, аз предпочитам най-обикновените варианти. Охладена и в големи количества е най-добрата комбинация, която освен че освежава, а и е полезна заради лимоните ;) 

 

Как изглеждах:

327

Колкото и да е топло навън, човек не може да стои винаги затворен (дори в мола не е толкова интересно), затова следобедните раздходки дори в горещините са must! Разбира се, може да ги направите по-приятни, когато изберете да облеченте нещо удобно, свободно и със сигурност с ниски обувки. Всяка casual визия е нищо без малко аксесоари - този път реших да се доверя на любимите ми гривни Alex&Ani, които идват с послание и част от приходите на компанията отиват за благотворителност. За съжаление не може да ги откриете в България, но ако случайно ще преминавате Атлантика (или ваш познат ще го прави), може да се сдобиете с тях ;) 

Такъв беше моят месец юли, как го прекарахте вие - ще се радвам, ако споделите с мен в коментарите или във фейсбук страничката на VickyWeek ;) 

 

До скоро,

Виктория 

 

Галерия: Арсен Николов

Още в тази категория: « Checklist юни April: the vlogger »

Leave your comments

Post comment as a guest

0

Comments

  • No comments found