С дъх на море и сажди Избрана

Написана от

Здравейте,

В края на август започва да ни наляга носталгия към вече отминаващото лято. Това всъщност е една неочаквана носталгия, защото започва да ни липсва нещо, което все още не е приключило :) 

Въпреки че август е почти към своя край, времето все още позволява да се откъснем от града и да си подарим няколко последни морски дни за тази година. Двудневният уикенд тази седмица за мен се превърна в дълъг 4-дневен (няма нищо по-сладко от дългите уикенди - има нещо много специално в тях, нали…). Той ме отведе до южното Черноморие. 

067

Може би се сещате, че в началото на лятото отново се озовах в тази част на България, този път обаче стигнахме до по-южна точка - Приморско - градчето, което всеки разпознава с огромните плажове и ситния пясък.

Не бях ходила там от доста години и затова бях повече от учудена, когато видях, че градчето се е напълнило с хотели - буквално можеш да се здрависаш с хората от съседната сграда, ако излезеш на терасата… И макар Приморско да прилича на място, построено от лего парченца, красивата крайбрежна алея и чистият северен плаж са двете неща, които могат да направят почивката ви там страхотна :) 

100

Разбира се, сигурно не е добра идея да решите да минете през цялата крайбрежна алея в 2 на обяд, когато слънцето може да ви изпепели, но пък тогава морският бриз ще бъде вашият най-добър приятел! Освен това часът е перфектен, ако искате да пощракате с фотоапарат или пък да си направите няколко селфита… едва ли ще има други ентуасиасти, които обикалят по това време :D 

128

Краят на август е страхотен за морски приключения - дните все още са дълги, слънцето все още напича, а морската вода е по-топла от всякога ;) И като стана дума за морската вода… морето беше толкова синьо, че нямаше как да не избера рокля, която да си кореспондира цветово с него, морските гледки са страхотен бекграунд за снимки :) Между другото ветрецът по крайбрежието беше истинско предизвикателство за мен - трябваше да проявя завидни усилия, за да запазя роклята в правилната посока… надолу :D

139

След хвърляне срещу вълните, излежаване на припек и разходките по крайбрежната улица идва ред и на вечерните разходки. В този случай точно те могат да ви накарат да се замислите дали Приморско е мястото за вас. 

Моята представа за вечерна разходка в централната част не е съпроводена от всевъзможни песни с безсмислени текстове и ориенталски ритми (с други думи: чалга :D). Понеже такъв тип музика не се вписва в моя лайфстайл (нито в разбиранията ми), фактът, че не можеш да излезеш в центъра на градчето без да чуеш най-новите хитове на някоя "звезда", ме накара да се размотавам около увеселителните паркове, където фоновата музика от някое нормално радио беше примесена със звуците от стрелбищата и блъскащите колички ;) 

И докато някои се опитваха да хванат някоя друга плюшена играчка от машинките, които са пригодени това да бъде почти невъзможно, други следяха новините от Пловдив - тези, които съобщаваха за опожарените тютюневи складове. Когато чух за случилото се, веднага се сетих за суматохата, която се вдигна преди няколко месеца около Тютюневия град. После се сетих и за пожара в Драмата преди няколко години (ексклузивни снимки на опожарената зала тогава успяхме да направим за Plovdiv - Online и за F2F TV). И макар да се опитвам да стоя далеч от конспиративни теории, версията, че клошар е причинил пожара от неизгасена цигара, е просто абсурдна! Няма да размишлявам кой, защо и как, а само ще  спомена, че преди няколко седмици използвахме една от пострадалите сгради за снимки в блога, това може да са едни от последните снимки правени там (може и да не са… всъщност нямам представа, само предполагам), може да ги видите тук

Няколко дни по-късно дългият уикенд приключи. Прибрахме се в Пловдив и прекосявайки улицата до библиотеката на път за вкъщи, усетихме тежката миризма на сажди, която се беше пропила във въздуха. По същия начин в момента се пропиват и спекулациите за това кой, защо и как. Но не ви ли се струва, че винаги е по-лесно да отклониш вниманието… може и да не е по-лесно, но със сигурност е по-ефективно. 

Както и да е… във VickyWeek аз не отклонявам вниманието, просто го насочвам към нещата, които могат да ни направят поне малко по-позитивни или да ни накарат да се усмихнем… дори в моменти, в които не можем да си поемем въздух заради пушека около нас :)

До скоро, 

Виктория

 

Снимки: Арсен Николов

Локация: Приморско, България

People in this conversation

Leave your comments

Post comment as a guest

0

Comments (2)

 • Eni Abeni

  Hi Vittoria and thank you very much for follow me on Bloglovin. I'm very happy and I follow you immediately. I like very much this outfit, your dress is really nice. Perfect for your long weekend in Plovdiv!!! Have a nice day, kisses,
  Eni

  <a href="http://eniwherefashion.blogspot.it/">Eniwhere Fashion</a>
  <a href="https://www.facebook.com/eniwherefashion">Eniwhere Fashion Facebook</a>

 • Victoria Baeva

  Hey Eni Abeni,
  Thank you so much for the lovely feedback <3