Три визии за Хелоуин Избрана

Написана от

Здравейте!

Налегна ли ви хелоуинска треска? Празникът е едва след няколко дни, а социалните мрежи от седмици преливат от предложения къде да прекарате нощта на Вси Светии и как да бъдете облечени.

Хелоуин в България има колкото почитатели, толкова и скептици, които не пропускат да заклеймят всеки, който спомене нещо за маски и костюми… И макар мненията да са толкова полярни, младите хора у нас все по-често го празнуват.

И знаете ли, в това няма нищо лошо. 

Да, Хелоун не е български празник. Но нека си кажем честно: попкултурата е завладяла нашето общество от толкова много години (и продължава да го прави), че няма нищо странно в това към нашите празници да добавяме и някой друг западен ;)

Едва ли има някой, който не знае какво представлява празникът, но все пак: това е маскарад, който се организира на 31 октомври. Корените му идват от келтите. Те празнували своята нова година в края на октомври и вярвали, че когато идва новата година, мъртвите слизат в света на живите и търсят тела, в които да се вселят. Келтите се страхували, затова се обличали в животински кожи, надявали се да уплашат мъртвите и да ги прогонят. 

Днес Хелоуин се празнува най-вече от децата и младите хора. Традицията на Запад е децата да се обличат в костюми и да обикалят по съседските къщи за лакомства, а ако не получат такива, тогава правят някой гаден номер на негостоприемните хора :D Trick or treat все още не е навлязло у нас, но пък Хелоуин партитата по нощните заведения са супер нашумели! 

Точно затова с Арсен подготвихме за вас 3 лесни и ефектни визии, за които не ви трябва специален костюм, и може да сътворите с нещата от козметичната си чантичка ;)

163

Най-лесната визия е тъжният клоун - за да я пресъздадете трябва да използвате черна боя или очна линия, аз използвах второто. Опитайте да направите възможно най-правите конуси от очите си към бузите и завършете с диамантчета под конусите. Поиграйте си с устните и се превърнете в една от версиите на Жокера - удължете крайчетата на устните и прелейте червено червило с очна линия. Няма да ви коства повече от десетина минути!

168

Още една идея: Ако смените нормалния си фон дьо тен с бяла боя, може да се премените като мим със същия грим ;)

165 

Ако искате да си поиграете малко повече, може да заложите на паяжина около едното си око! Всъщност не е трудно, но изисква малко повече време и търпение - 15-20 минутки :) Започнете с правите линии от окото навън, след това ги съединете с леко извити линии и завършете с малко светлосенки в кафяво - лилавата гама! Тази идея е страхотна за дамите, които не искат да бъдат страшни, а по-скоро целят ефектната визия. 

Последното предложение е това, което отнема най-много време (но все пак не повече от 30-40 минути). Това е хибрид между undead и череп - а защо хибрид? Защото е нещо по-различно и не се изисква да бъдете супер прецизни (все пак не сме професионалисти ;)).

cherep1

Започнете с най-небрежния тъмен опушен грим - ако в ежедневието се стараете да не прекалявате, сега е времето да прекалите! Не забравяйте сенките и под окото - сега нямаме задача да ги прикриваме, а да ги подчертаем и дори да ги създадем, ако ги нямаме. Продължете с основата, която трябва да бъде супер светла, ако е бяла, ще е най-добре. После оцветете носа си в черно, така, че да прилича на кухина. Добавете зъбите, които в моя случай може да объркате с пришита уста (няма значение как го оприличавате, все е ефектно ;)) и завършете със супер рязък контур на челюстта, скулите и челото в студената гама. 

cherep2cherep3

*Не забравяйте да изсветлите врата си, а ако носите по-изрязана блуза, ще трябва да си поиграете със светлосенките и там!

cherep4

Весело прекарване на празника за привържениците му, а за скептиците: ако сте стигнали до тук, може би не сте чак толкова скептични, но и да сте, благодаря за отделеното време ;)

До скоро,

Виктория

 

Снимки: Арсен Николов

Leave your comments

Post comment as a guest

0

Comments

  • No comments found