Месечен checklist – март Избрана

Написана от

Здравейте!

Можете ли да повярвате, че вече е април?! Може да е адски клиширано, но времето наистина лети напоследък… В началото на всеки месец ще ви споделям моя checklist с любимите ми неща от изминалите 30-тина дни ?

Всяка година март е любимият ми месец, защото тогава е рожденият ми ден. За някои рождените дни са просто дни като всички други, но аз обожавам моя рожден ден! Понякога се шегувам, че е като Коледа, само че подаръците са само за мен – да, знам, че звучи малко егоистично, но пък е искрено ?

thumb 11960518 684582108348724 1126119945 o 1024 236x300

Тази година март месец се оказа пълен с емоции – някои положителни, а други доста негативни. Но това е нормално – не може да бъдеш на 7-мото небе постоянно – иначе ще те сметнат за луд… Важното е винаги да намираш баланса и да гледаш малко по-философски на нещата, дори на моменти да ти се струва глупаво.

Месецът стартира с мартеници и почивни дни. И макар моят семестър да започна в началото на март, аз почти нямах лекции през последните седмици… може би е така, защото това е последният ми семестър! Заради това имах възможност да си бъда в Пловдив през по-голямата част от месеца, сега ще ви разкажа и какво остави отпечатък в съзнанието ми през изминалите 31 дни.

 • Какво се случи / Къде бях:

12325696 684582098348725 707537399 o 300x200Любимото ми събитие няма как да не беше 23-тият ми рожден ден, който прекарах с най-близките ми. Има една закономерност, при която прекарваш празниците си с роднините, докато станеш тийнейджър, след това предпочиташ да ги прекарваш с приятели. А по-късно отново се връщаш към роднините. Аз никога не съм спадала в тази закономерност, моят празник винаги се е празнувал по няколко пъти – малко като ромските сватби ? (но не толкова шарено и шумно)!

Обаче в последните години е адски трудно да събереш приятелите си в един и същи град през седмицата на едно и също място, затова оценяваш много повече времето, прекарано с тях, дори то да е съвсем кратко и да се случва рядко.

 • Какво правих: 

През свободното си време (ако може да се определи като такова) обръщах най-много внимание на изследването за дипломната ми работа, което в момента е в най-трудния си етап! Ще ви разкажа за него малко по-късно във времето, но мисля, че ще ви бъде интересно ?

 • Какво гледах:

Филмът, който гледах през март и със сигурност ще запомня, беше Room. Актрисата, която изигра главната роля, грабна Оскар точно за този филм. Препоръчвам ви го с две ръце, ако обичате напрегнати и драматични филми. С няколко думи мога да ви кажа, че става въпрос за една жена, която живее от 7 години в една стая със сина си. Те не излизат от стаята, но всичко се променя за броени дни… Няма да ви разказвам повече, за да не ви развалям удоволствието от гледането!

 • Какво четох:

По принцип обичам да чета книги и статии, които засягат множество теми. Този месец в съзнанието ми изплува еднастатия от PsychologyToday за социалната фобия. Ако не сте запознати с този сайт – той представя материали на специалисти в областта на психологията от цял цвят по лесен начин, много е достъпен за тези, които не се на “ти” с науката, а е и информативен. Аз го използвам вместо сутрешен вестник ? А защо точно социалната фобия? Обичам да чета статии и книги за различни психични състояния и разстройства. Когато ми попадне нещо онлайн, което е далечно от мен, му обръщам специално внимание! Понеже социалната фобия е адски далеч от моята реалност, съм чела доста материали по темата, за да я разбера по-добре. Във въпросната статия авторката Ейми Морин представя 7 неща, които хората, които страдат от социална фобия, правят. Написана е леко и интересно и мисля, че ще бъде любопитно и за вас да я прегледате!

 • Какво слушах:

Песента, към която се връщах през месеца, е Paralized на In Flames. Тя не е нова, нито пък съм я чула скоро за първи път. Но нали се сещате как понякога просто се връщаш към едни и същи парчета, които просто ти се забиват в главата… Paralized беше такава за мен през март. Макар че доста хора не харесват стила, към който се насочи шведската банда през последните няколко години, на мен много ми допада и често слушам последните им два албума!

 • Какво снимах:

thumb IMG 2360 1024 169x300

Любимата ми снимка, която направих през март, е тази на страхотната гледка от терасата на Дома на етносите в Пловдив! На нея се вижда Античния театър от страната на Тунела. На 22-ри март беше слънчево и гледката излезе много жива и ярка на снимката. Освен снимката, може да видите видеото в Youtube, което направих от деня на официалното откриване!

 • Какво използвах:

thumb IMG 2361 1024 169x300

През месеца преоткрих приложението Snapchat! Имам го от известно време на телефона, но от скоро започнах да го използвам по-често. Филтрите са супер забавни, а това, че ги променят почти всеки ден, е страхотно. Може да ме последвате там и да следите моето Story – моят nickname e shalalav?

 • Какво хапвах / пих:

thumb IMG 2283 1024 300x300

Няма как да не спомена и нещо за хапване или пиене – този път ще бъде за пиене. Горещият шоколад в Monkey Houseе много добър и е изрисуван с различна картинка всеки път!

 • Какво обличах:

thumb IMG 2338 1024 300x300Любимата ми дреха е една семпла бяла риза от коприна, която нося с навит ръкав! Моделът е с права линия и стои страхотно, пъхнат в пола или панталон с висока талия. Този тип ризи никога няма да престанат да бъдат актуални!

 • Как изглеждах:

Що се отнася до грима – обожавам очната линия и през месеца залагах многократно точно на нея. Аз предпочитам да я започвам от средата на окото и тя да бъде доста тънка, за да не изглежда все едно целия ми клепач е черен!

 • Кой ме впечатли:

12241175 10208020413457829 7459161883394613745 n 300x300И последно ще спомена човека на месеца и ще ви кажа защо е той (звучи като някаква награда от конкурс за красота, но не е). За мен човекът на месеца е моята братовчедка Деси, която стана майка на една прекарасна малка дама в края на март! Последният път, когато я видях преди няколко дни, наистина й се възхитих. На нея наистина й отива да се грижи за някого!

Това беше моят първи месечен checklist! Надявам се да ви е бил интересен, ще се радвам, ако споделите с мен каквона вас  ви направи впечатление – тук или във фейсбук ?

До скоро,

Виктория

Още в тази категория: « May: the chef Checklist април »

Leave your comments

Post comment as a guest

0

Comments

 • No comments found