Checklist Ноември Избрана

Написана от

Здравейте,

Коледното настроение връхлетя ли ви вече? Защото аз едва удържам моето. Все пак искам да поизчакам поне до 1-ви декември (обаче бях нетърпелива да внеса малко празничен дух в блога - още от миналата седмица една супер сладурска коледна шапчица краси логото, харесва ли ви?)… Между другото последният месец от годината почти дойде! А нали знаете, че в края на всеки месец си говорим за изминалите няколко седмици, затова давайте да се върнем към златния месец ;) 

021

Look of the month

Защо златен месец ли? Защото ноември е месецът на същинската есен - падналите листа са навсякъде, топлите цветове примамват, а червените устни са винаги подходящи - дори в 10 сутринта ;) 

Есента истински ме беше вдъхновила през миналите няколко седмици - не можех да спра да нося типично есенни цветове и да се разхождам, колкото мога по-често, сред есенните красоти навън!

028

026

031

Event of the month

Важните събития през ноември за мен бяха толкова много и все с личен характер. Някои от тях ме заредиха със страхотна енергия, а други… нека кажем, че се опитвам да ги отработя по най-добрия начин и да гледам по-философски на света ;)

Няма как да пропусна да ви споделя, че моето пътуване в областта на психологията продължава и през тази година! През ноември започнах магистърска програма по психологично консултиране, тя се явява поредната ми стъпка към професионалното направление, което съм избрала за себе си…

045

Entertainment of the month

През ноември Стоян Терзиев издаде новата си книга “Сезонът на водните кончета”. Може би това е правилното време за издаване на поетична книга. Есента предразполага за поезия, не мислите ли :) 

Доста хора на моя възраст не четат поезия и според мен това е така, просто защото си мислят, че поезията е това, което се учи в училище. А не е така. 

Съвременната поезия може да те докосне, защото не използва високопарни думи и неразбираеми метафори. Съвременната поезия е близка до съвременния човек. А понякога всеки има нужда да се вгледа в себе си и да се отдаде на емоциите. В такива моменти поезията е най-добрия ти приятел. 

020

041

Прочетох книжката на един дъх, може пък един студен уикенд да накара и вас да посегнете към поезията ;)

Photo of the month

Този месец успях да видя един изгрев на морето. Нямаше как да не уловя момента и макар снимката да стана страхотна, спокойствието и красотата на морския изгрев просто трябва да се преживеят…

IMG 3476

App of the month

Вие имате ли време за игри? Аз рядко, но пък понякога отделям по няколко минутки за Quiz Up - една игра не отнема повече от минутка - две. Приложението предлага бързи въпроси по различни теми, съревноваваш се с реални хора от цял свят за време и правилни отговори. Напоследък наблягам на куизовете по психология, с които си припомням факти, но е супер да играеш и с приятели на теми като кино и музика :)

 Като се връщам назад към изминалите седмици, ми се струва, че златният ноември е бил доста сантиментален за мен. Но нали точно есента е времето за тези емоции. 

Защо пък не… само не се губете много в мислите си, хубаво е човек винаги да има критичен поглед върху живота - нещо като лампичка, която да напомня за рационалното и обективното във всяка ситуация, ще видите, че има полза от нея ;)

037

До скоро, 

Виктория

Снимки: Арсен Николов

 

Leave your comments

Post comment as a guest

0

Comments

  • No comments found