Vicky’s Xmas: най-топлият студен месец Избрана

Написана от

Здравейте!

Може ли някой да ми обясни защо декември винаги минава толкова бързо? Дните от месеца се изплъзват с невъобразима скорост и не мога да разбера защо винаги се случва преди празниците…

Някои казват, че това е най-хубавото време от годината. Но не трябва ли най-хубавото време от годината да продължи малко по-дълго?

Ако и на вас декември ви се изплъзва, ето как аз се опитвам да задържа онези кратки моменти за малко по-дълго - може да се окаже, че и вие правите така!

Моето ежедневие доста се промени през последния месец, но това е друга история. 24-те часа в денонощието вече ми се виждат твърде малко и се опитвам да оползотворя всяка свободна минута. Точно затова още с началото на декември нямах никакво време за губене: на 1-ви коледната украса беше навсякъде около мен, а празничното настроение не ме е напускало от тогава! И макар настроението да го има, трябва да я има и коледната емоция. 

044

Тази година зимата все още ту е тук, ту я няма: за около две седмици валя сняг, натрупа, след това изчезна, през последния уикенд беше истинска пролет, а след това изведнъж температурите паднаха под нулата… Но каквото и да е времето утре, светлините по Главната в Пловдив пак ще се отразяват в очите на минаващите деца, пък и на порасналите и това няма как да не събуди коледното настроение у всеки ;) Следващият път, когато можете да отделите дори половин час за разходка по украсените улици във вашия град, обърнете внимание на красотата около вас! 

Коледа най-често се свързва с усещането за вкъщи, а какво всъщност е вкъщи: това е мястото, където сте с най-близките си, където се чувствате най-добре и където сте най-непринудени. Вкъщи може да е място, но може да бъде и усещане.

Всеки човек открива своето вкъщи по различен начин: за мен вкъщи никога не е било място (местата се сменят) - вкъщи винаги са били хората (те са незаменими), затова прекарвайте време с хората, с хората, които обичате и обичат вас. Точно това време никога няма да бъде време на вятъра, а от него ще бъдат създадени спомени, които ще ви разсмиват и ще ви просълзяват години наред… Декември някак си събира хората, може би затова е най-топлият студен месец :) 

039 2

През декември сме заобиколени от близките си, но и същевременно най-често оставаме сами, сами с мислите си (ако не се страхуваме от това). А какво може да ви предразположи към такова настроение за равносметка или планове за новата година: може би един уикенд, в който сте решили да си починете, може би чаша ароматен джинджифилов чай или пък горещ шоколад с тонове сметана… а може би просто мирисът на току що опечени коледни бисквитки… И ей така онова настроение те връхлита и няма връщане - тогава потъваме в себе си, започваме да се самоанализираме, да анализираме околните и събитията, които са ни променили. Може би ако правехме това по-често, а не само през декември, бихме били доста по-запознати със себе си, може би ако правехме това по-често, бихме били доста по-сензитивни към случаващото се около нас. Но може би просто понякога имаме нужда да бъде декември, за да си кажем, че скоро идва една нова година…

До скоро,

Виктория

Снимки: Арсен Николов

Още в тази категория: « На лов за покемони One day getaway »

Leave your comments

Post comment as a guest

0

Comments

  • No comments found