Печат на тази страница

Vicky’s Xmas: най-забързаното време от годината Избрана

Написана от

Здравейте!

Последните дни преди Коледа са най-забързаните, нали… Особено ако не сте приключили с подготвянето на подаръците или с декорацията. Понякога последните дни преди празниците ни се струват като истински кошмар, който краде от коледното ни настроение. 

А всичко може да бъде толкова спокойно и празнично… Вижте как ;)

Планирайте!

Планирането е ключът към спокойствие преди празниците. Ако подготвите коледните подаръци и декорирате дома си в началото на месеца, последната седмица преди Коледа ще ви се стори далеч по-ненапрегната. И все пак, ако оставяте приготовленията до последния момент, to do списъците са супер удобни, за да не забравите нещо в суматохата. 

IMG 3550

Пазарувайте умно!

Не е много добра идея да обикаляте за подаръци и декорации в последната седмица преди Коледа, но дори да трябва да ходите по магазините тогава, изберете най-подходящото време! Сутрин и в ранния следобед би трябвало да имате най-голям късмет - тогава магазините не гъмжат от хора. 

Ако пък не може да си помислите за навалицата през уикенда или надвечер, добра идея е онлайн пазаруването, обаче обърнете време на сроковете на доставка: може и да не успеете да получите пратките си преди Коледа - онлайн магазините и доставчиците са пренатоварени по това време!

Опаковайте предварително!

Не отлагайте опаковането на подаръците до 25-ти, едва ли ще ви се занимава точно с това тогава… Направете го няколко дни по-рано - така дори хартията за опаковане да не стигне, ще имате време да се запасите с още ;) Освен това ще може да отделите време и за панделки!

Стига толкова приготовления

Коледа е време да преместим фокуса си към истински важните неща - нещата, които ни правят щастливи! Ако нещо ви стресира покрай празниците, просто си изградете схема, с която да избягвате дразнителите ;)

IMG 3549

Посветете времето си на любимите хора

Точно този празник е преди всичко време за близките - затова забравете главоблъсканиците около приготовленията и се отдайте на скъпоценното време с тях!

Най-важното е да се забавлявате!

Не е нужно всичко да е перфектно, за да прекарате добре празниците… 

И не забравяйте, че коледният албум на Майкъл Бубле действа като лекарство против коледен стрес ;) 

Весели празници и до скоро,

Виктория

 

Снимки: Арсен Николов