Миксирай сутринта Избрана

Написана от

Здравейте!

Кое е най-ползотворното време за вас през деня? За мен винаги е сутринта! Всъщност не знам дали за останалите е така, но все пак “денят се познава от сутринта” е доста известна сентенция, нали :)

Винаги ми е било интересно как човек започва деня си. И дали наистина със сутринта се полага началото на целия ден. 

Вие можете ли да станете от леглото веднага след като сте отворили очи?

muesli2

За мен това е невъзможно! Дори 10-15 минути имат значение за до-раз-събуждането, освен това няма нищо по-стереотипно, но в същото време някак си комфортно, от това да прегледаш социалните мрежи сутрин в леглото :D

Ако превъртим лентата бързо през протягането и ежедневните сутрешни ритуали в банята, стигаме до същинската част от сутринта - закуската (може би си помислихте, че ще кажа “сутрешното кафе”, ама не ;))!

muesli4

От дете до сега закуската винаги е била любимото ми хранене! Може би заради това, че с първото хапване за деня най-после се чувстваш събуден и зареден с енергия. А може би като малка съм свързвала закуската с палачинките или пържените филийки на мама. Макар сега по-рядко да се радвам на такива глезотийки, закуската все още си остава любимото ми хранене през деня!

През последните години закуската ми трябваше да става все по-бърза и трябваше да се науча да избирам неща, които да не отнемат повече от 5-10 минутки за приготвяне. В университета преоткрих овесените ядки, не защото са кой знае колко вкусни, а защото те засищат и се приготвят лесно и бързо. И това се превърна в go to закуската ми, докато бях във Варна. Обаче при овесените ядки има един проблем - могат да ти писнат доста бързо :D Затова трябва да разнообразяваш. Преди разнообразявах с мюсли или с плодове. Но сега открих нещо ново и супер свежо, което няма как да ти омръзне!

Go Muesli е най-новият начин да приготвиш здравословната си закуска. В сайта им можеш сам да направиш своя сутрешен микс, като избереш от над 50 органични съставки, които ще ти дадат всички хранителни вещества, от които се нуждаеш за старт на един страхотен ден :)

muesli

А как избрах аз да започвам сутрините си - с Vicky’s Go Muesli Mix!

Надникни в моята закуска: 

  • фини овесени ядки
  • корнфлейкс
  • бананов чипс
  • червени боровинки
  • ябълка
  • смокиня
  • бадем
  • лешник
  • счукано какао

muesli5

Добавям кокосово мляко за още щипка аромат ;)

Ако искате и вие да започнете деня си с мюсли микс, може да участвате в играта, която с Go Muesli подготвихме за вас във фейсбук - за да участвате, трябва да харесате поста за играта в страничката на блога, да сте харесали VickyWeek и GoMuesli и да оставите коментар коя закуска бихте искали да спечелите: Fitness/Plum&Cherry/Yoga/YouMix!

muesli1Късмет и до скоро,

Виктория

Снимки: Арсен Николов

Leave your comments

Post comment as a guest

0

Comments

  • No comments found