Седмицата на сладоледите и селфитата Избрана

Написана от

Здравейте!

През последната седмица започна да се забелязва, че същинската пролет наистина е тук! Това е може би най-красивия сезон – дърветата са зелени, има цветя навсякъде, слънчевите дни стават все повече и самият ден осезаемо става по-дълъг – какво да не му харесваш на това време от годината?

Понеже всичко е толкова прекрасно, човек естествено иска да прекарва повече време навън. Аз се старая да го правя възможно най-много! Ако до преди няколко години свързвах морето само с летните почивки, то това вече не е така. Откакто прекарвам половин година (горе-долу… добре, може би по-малко… доста по-малко) във Варна, започнах да преоткривам плажовете и през по-хладните месеци! Разбира се, не се хвърлям по бански през ноември, нито по къси панталонки през април, но кафенетата по плажната ивица на Морската столица са любимо мое място през цялата година!

IMG 1721

Април е идеалния месец за разходки по плажа – няма много хора, но все пак не замръзваш от студ, а хоризонтът пред теб е необятен – точно какъвто е винаги в съзнанието ни, когато си представим морето!

IMG 2433

В сряда с няколко мои колежки от курса бяхме на плажа, за да отпразнуваме рождения ден на наша приятелка – Мише, честит рожден ден отново ? Понякога, когато прекарваш доста време с определени хора, започвате да мислите по един и същ начин – сигурно ще се запитате това какво общо има с темата, всъщност в този случай част нашия подарък беше точно това, което Миша беше облякла!

Long story short – всичко се нареди, но първоначалното ни разочарование, че сме направили грешка, нямаше как да не се забележи ?

 

 
IMG 2414
 
 
 И като стана върпос за времето и колко е хубаво вече навън, трябва да ви споделя моята обсесия, която се задълбочава през по-топлите месеци – аз съм направо пристрастена към сладоледа! Мога да се храня само с това… честно! Няма как да не ви покажа тази снимка, която обаче не е актуална – тя е от септември 2014-та, когато бях в Ню Йорк. Сладоледът на 5-то Авеню не беше кой знае какво и определено 7-те долара не си заслужаваха за вкуса му, но пък си заслужаваше да се снима заради начина, по който изглеждаше! А що се отнася до любимия ми сладолед, той е hands down – този с вкус на шамфъстък (макар че не е толкова достоен за снимка). Кой е вашият любим вкус сладолед – споделете с мен в коментарите или във фейсбук ?

 

 

collage

 

От сладоледа към почивните дни – може да няма рационална връзка между тях, но в съзнанието ни едното някак си отива на другото, нали? Уикендите са най-вероятно любимите дни от седмицата на мнозина, на мен също! Тази неделя беше много специална за мен, защото моята половинка и аз отпразнувахме 7-мата си годишнина – за някои това може да е прекалено сантиментално или пък банално, но за мен е поредният повод да се почувстваш специален, макар че на човек не му трябват определени поводи за това ? – това е просто нашия ден, в който нямаше как да не си направим цял куп селфита, да хапнем вкусна храна, да направим някой друг куест в играта, която играем, и да погледаме филм, който в последствие малко ни разочарова – общо взето това са любимите ни неща за свободното време!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
А какво друго обиккновено правя в свободното си време – често пътувам ? Тази седмица най-накрая видях щъркел по време на поредното пътуване! Вече бях започнала да си мисля, че може да си стоя с мартеницата до следващия 1-ви март, но можеш да видиш почти всичко по време на 6-часово пътуване с влак ? Моите рефлекси не се оказаха особено бързи и не успях да уловя ятото щъркели в полет, но пък запечатах в кадър красивото клонче, на което закачих мартеничката си! Това беше страхотен старт на седмицата ми в понеделник!
 
IMG 2440 1

А точно началото на тази седмица беше пълно със задачи, освен с клончета и мартеници, и както повечето съвременни хора правят, аз също вися пред компютъра по безброй часове, докато умувам над тях ? Съвсем скоро се оказа, че това не се отразява толкова добре на очите ми и се сдобих с чифт антирефлексни очила, които всъщност харесвам повече, отколкото си мислех! Не ме питайте какво всъщност означава това, защото ще се оплета, но били супер за хората, които прекарват доста време пред екрани…

IMG 2431

 

 

 

Разбира се, всеки трябва да разпуска, дори и да има куп задачи, които чакат само него! Аз съм от тези хора, които предпочитат да препускат – в буквалния смисъл – може да имам цяла седмица срок за дадена курсова работа, например, но аз ще седна да я пиша в последните 1-2 дни – на английски на такива хора им викат procrastinators (или тези, които отлагат всичко до последния възможен момент) и мога да кажа съвсем спокойно, че и аз съм такъв човек, макар че това не е за хвалене ?

 

 

 

Та, тръгнах да ви казвам, че човек трябва да разпуска от време на време. Всеки си намира своите неща, които го карат да релаксира и да не мисли за нищо… буквално за нищо! При мен разпускането се случва вечер с Youtube – мога да гледам видеа часове наред! Един от любимите ми entertainment канали е този на Screen Junkies, където говорят за филми, имат седмични битки, обсъждат нови заглавия, но са най-известни със своите Honest Trailers, в които представят трейлъри на известни филми по забавен начин. Тази седмица най-интересно на мен ми беше видеото, в което представиха кой всъщност е Doctor Strange. В момента текат снимките по едноименния филм, който е част от Вселената на Марвел, а самият доктор ще бъде Бенедикт Къмбърбач (той изигра Смоуг от Хобит!) – един от любимите ми актьори! Затова нямаше как да не ми е интересно да науча малко повече за супергероя, който ще играе, и сега нямам търпение да излезе филмът… след само около половин година!

IMG 2441

*Между другото, днес сутринта излезе първият трейлър на филма и изглежда жестоко!!!

Това беше моята седмица! Как прекарахте вие своята? Ще се радвам да споделите с мен долу в коментарите или в страницата на рубриката във фейсбук!

До скоро,

Виктория

 
Още в тази категория: « Checklist юни Checklist юли »

Leave your comments

Post comment as a guest

0

Comments

  • No comments found