Стани част от PlovdivLit Избрана

Написана от

Здравейте,

Чухте ли за новия пловдивски литературен сайт? Преди месец стартира един уникален проект под тепетата - PLOVDIVLIT.COM е вече онлайн и се радва на растящ интерес, а VickyWeek е един от медийните му партньори!

Какво може да намерите в него?

До сега в платформата има над 50 пловдивски автори и техни творби на български и други европейски езици, а в рубрика Гост ще срещнете писатели от Европейския съюз и Балканите в превод на български - PlovdivLit е едно уникално място за обмен на творчество на различни езици! Нещо, от което всички имаме нужда - творчество, което да ни сплотява и обогатява :)

В Plovdivlit са представени всички литературни жанрове – поезия, проза, драма, есета, критика, фейлетони, научни трудове в сферата на хуманитаристиката, сценарии за игрални и документални филми.

plovdivlit1

Aко се чувствате вдъхновени, може да се наредите до имената на съвременната литература в новата платформа! PlovdivLit.com ви дава възможност да публикувате свои произведения, разбира се след одобрение от редакторите. Вашите творби могат да бъдат на български и в превод на английски, немски, руски, испански, френски и/или други европейски езици. 

А ако предпочитате да бъдете пасивен творец чрез четене, то може да се въплатите в ролята на жури. Рубриката Класация ви дава възможност да класирате произведенията в платформата по рейтинг. В края на тази година най-добрите произведения ще бъдат издадени в литературно списание Невидимият хълм.

Заедно можем да превърнем PlovdivLit в международна трибуна на пловдивските творци, защото, повярвайте ми, има какво да споделим със света! Пък и нали се сещате - 2019-та наближава ;) 

Приятно четене или писане и до скоро, 

Виктория 

  Снимка: Арсен Николов        

P.S. Ако вие искате творбите ви да бъдат публикувани в Plovdivlit, изпратете произведенията си на адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..   

Leave your comments

Post comment as a guest

0

Comments

  • No comments found