Седем дни слънце и разходки Избрана

Написана от

Здравейте!

Сещате ли се за онази приказка, която хората повтарят… че всяко чудо трае три дни? Тази седмица чудото успя да се задържи цели седем. А кое беше чудото – страхотното лятно време навън! Слънчевите дни примамват с привлекателността си и точно когато си помислиш, че вече е лято, се сменят с вятър, който буквално може да те затрудни, когато ходиш ? Но това няма никакво значение, защото успях да използвам слънчевата седмица максимално, надявам се и вие да сте успели!

IMG 2456При първите наченки на хубаво време и по-слаб вятър във Варна винаги предпочитам да прекарам деня навън, отколкото в мола. Аз и моята приятелка Натали, с която живеем заедно, често решаваме да си направим дълга разходка от университета до Златни пясъци и обратно. Този път с нас беше и Миша (може би я помните от предната седмица, когато ви разказах за рождения й ден). 10-те километра, които извървяхме са адски зареждащи заради красивите гледки и спокойните улици. Естествено, аз винаги си губя дъха при връщането, превземайки на последния баир – той наистина ми взима здравето ?

Някога били ли сте в курортно градче след или преди сезона? Ако не сте, може просто да си го представите – то прилича на призрачен град… все едно всички същества са изчезнали от мястото… малко прилича на началото на някой хорър филм ?

По това време на годината не е съвсем пусто, заради строежите и ремонтите, които правят преди туристите да започнат да идват, но през есента няма жива душа! Като изключим звука на машините тук-там по това време на годината, наистина имаш чувството, че си сам. Само след месец там няма да бъде така – тогава всичко ще е отворено, отвсякъде ще ти предлагат да си купиш някоя и друга дрънкулка и да опиташ храната в заведенията… Но тогава разходката няма как да бъде спокойна, нито отпускаща, а ако искаш да погледаш морето, то със сигурност ще се нагледаш на тела с всякакви размери и плачещи деца, които не искат да излизат от водата ?

И като стана въпрос за спокойни гледки – гледката към морето от университета ми е толкова красива… Между  другото през прекрасната слънчева седмица моят университет отпразнува 25-тата си годишнина. На 15-ти април Варненският Свободен Университет представи новата си платформа Smart Future, където обучаващи се, преподаватели и експерти ще се срещат на едно място. Годишнината беше отпразнувана и с дискусия на тема “Образование и неравенство – глобални тенденции и перспективи”, в която се включиха есперти от различни сфери, сред които бяха министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, социалният министър Ивайло Калфин, президентът на шанхайския университет Санда – Ли Джин и други.Самата дискусия показа различните гледни точки на участниците без те да си противоречат и опонират, което на мен ми направи много добро впечатление. Пълната аула ръкопляска и на Пламен Русев – новия доктор хонорис кауза на ВСУ, който е сътрудничил с платформата Smart Future.

IMG 2552

Платформата може да се казва Умно бъдеще, но за да бъде едно бъдеще умно, трябва и настоящето да бъде такова ? Затова според мен всяка седмицата трябва да бъде максимално използвана и затова прекосих разстоянието между Варна и Пловдив за пореден път. Ако искате да видите моето пътуване, може да го направите в youtube! Направо не можах да повярвам, че ми се падна вагон във влака с контакти (the little things in life)!!!

IMG 2494

В града под тепетата слънцето напичаше още по-силно и температурите наистина си бяха летни! И как да не прекараш по-голямата част от деня навън? Явно дори в работните дни хората предпочитат да се шляят по Главната, защото не само през уикенда беше пълно с народ! Тази седмица започна и Пролетният панаир на занаятите, където може да видите и да си купите всякакви ръчно изработени красоти. Панаирът се намира в долната част на Главната и няма как да го пропуснете, ако правите тегел по цялото й продължение.

IMG 2544

А кое е нещото, без което не можем в слънчевите дни навън? Очилата! Какъвто и стайлинг да изберете, не може да неглижирате ярката светлина, която ви кара постоянно да премижавате, нали ? Аз предпочитам полароидните стъкла заради защитата им и начина, по който виждам с тях – все едно постоянно гледате през филтър в инстаграм! Попринцип обичам да нося различни модели слънчеви очила, но тези с класически рамки тип авиатор са супер за по-изчистени визии, освен това са унисекс, отиват на всичко и са леки и удобни. Може да намерите моя модел очила, както и още много други, във фейсбук страницата на Висококачествени слънчеви очила!

И просто трябва да спомена жестоката тениска от снимките, която ще нося постоянно тази година! Аз съм от хората, които харесват тениските с надписи и обожавам забавните. Тази черна тениска ми беше подарък за рождения ден от хора, които ме познават много добре ? Да си знаете… казах за вас на моя психолог! Смятам да нося тениската докато побелее от слънцето, честно ?

А най-хубавото нещо след горещите слънчеви лъчи по обяд, които бавно се пропиват в черните дрехи и ги правят по-светли, са домашно направените напитки в клуба на Дома на етносите! Споделете ги с любим човек вътре в клуба или на терасата, която има една от най-хубавите гледки в града, и това ще бъде идеалния завършек на деня ви навън!

IMG 2500

А вкъщи?

Когато седнах да нахвърлям събитията от последната седмица, едва успях да повярвам, че с толкова време навън съм прекарала и толкова време пред компютъра – за по-малко от седмица изгледах първия сезон на American Crime Story, който се фокусира върху делото срещу О Джей Симпсън през 90-те години. По принцип не си падам по кримилани истории, но една вечер случайно попаднах на последната серия по FOX и актьорската игра ме впечатли, затова реших да изгледам целия сезон. Не знаех много за самия случай, което направи продукцията още по-интересна за мен. Развоят на делото ме шокира и ми напомни за пропагандата и преднамереното влияние (миналата година се бях запалила и четох цял куп книги на тази тема). Ако искате да пропилеете някои друг час пред екрана в края на деня, ви препоръчвам сериала най-малкото заради актьорите, които участват, но пък и сюжетът е адски интересен!

Така прекарах аз моята седмица! Вие как прекарахте своята? Ще се радвам да споделите с мен долу в коментарите или в страницата на рубриката във фейсбук!

До скоро,

Виктория

Още в тази категория: « January: The Busy Girl August: the makeup artist »

Leave your comments

Post comment as a guest

0

Comments

  • No comments found