May: the chef Избрана

Написана от

Запознайте се с Дорина - лицето на VickyWeek през май. Може би си я спомняте от сладката работилница, на която бях по-рано този месец :) Тя е шеф готвач, който може да накара и най-големия скептик да заобича здравосложната кухня!

Вижте как прекарва своя месец лъчезарната шеф Дорина Ташева :) 

Д: Всеки месец е ново приключение, особено когато съвпада с пролетта и разцъфването на живота. Май месец е свързан с много промени за мен. Обичам динамиката и пъстротата на всяко ново начало.

 

 

chef

Dorina’s associations:

Книга – „ГОРА“ на Рабиндранат Тагор, „Хамлет“ на Шекспир, „Тартюф“ на Молиер, „Малкият принц“ на Антоан дьо Сент-Екзюпери, Габриел Гарсия Маркес, Петър Дънов и много други, обичам книгите изобщо

Филм – „Тетрадката“, „Косвена красота“, „Дух“... много са ☺

Музика – Chicago

Активност – бягане, йога, танци... смятам да започна и с тренировки по бокс ☺

Храна – обичам всичко зелено, иначе испанската и италианската кухня са ми фаворит

Питие – зелено смути и хубаво вино

 

 

been 

Д: Организирах различни кулинарни работилници, бях част от проекта на Джейми Оливър FOOD REVOLUTION BULGARIA, който има за цел да постави фокус върху наболели здравословни и хранителни проблеми на младото поколение и да намери 

път за промяна.

В: Толкова е вдъхновяващо да се срещаш с мотивирани хора, които правят такива позитивни събития! За мен месеца беше пълен с такива неща - най-открояващите се бяха двете ми ходения до морето и сладката работилница!

 

 

done 

Д: Освен че съм шеф готвач, съм и доброволец психолог за работа с деца без родители и/или в затруднено положение.

В: Оказва се, че с Дорина имаме нещо общо :) През май най-накрая взех дипломата си - официално мога да се нарека психолог, макар вече да преполових магистърската степен по психологично консултиране.

 

diploma 

shot

 

shot dorinashot may

Д: Всяка книга оставя отпечатък в душите ни, всеки филм носи аромат, всяка активност, действие или бездействие стават част от нас, всеки аромат събужда спомени в живота ни...

В: Тези красиви думи ме подтикват да си задам въпроса какво е събудило у Дорина тази любов към кулинарията. Нека тя ни разкаже…

Д: Любовта ми към черпака датира от детството ми… Израснах в семейство, което уважаваше и ценеше Хляба. Най-голямо влияние имаха бабите ми. Особено едната, понеже прекарвах повече време с нея. 

Нейната история е специална. 

Баба ми остава на 2 г. без майка. Баща й се жени повторно за жена, която оставя баба ми и сестра й без храна, заключени в мазето. Израснали са в глад и лишения. След като баба ми създава свое семейство за нея да дадеш храна беше свещен акт, това го осъзнах като пораснах. Тя имаше различно отношение към храната. Влагаше много в нея и това научих аз. Това е моето наследство от баба. Няма да забравя как мащехата й един ден дойде в дома й и я молеше за храна, защото биологичният й син… я държеше в мазето заключена без храна!!! Тогава баба я нахрани, сложи я на масата си. В онзи момент аз поисках като порасна да бъда като нея – най-добрият човек на света. Тя казваше „гладна няма да останеш, от нищо-нещо ще направиш” и ми подари тефтера си с рецепти, защото обичах да готвя….

Баба беше стожера на семейството ни.

За това може би обичам толкова работата си. Тя е специална! Надявам се да стана толкова добра, колкото баба!

Още в тази категория: Checklist април »

Leave your comments

Post comment as a guest

0

Comments

  • No comments found