micelar6

Здравейте!

Усещате ли, че живеем във все по-замърсена среда? Азиатски дерматолози наскоро дори доказаха, че съществува взаимовръзка между стареенето на кожата и замърсената околна среда. Те нарекоха своето откритие polluaging

А какво точно е замърсената среда: това са газовете от автомобили, смогът и мърсотията, които са верните спътници на големия град. Освен че са вредни за организма ни, те са вредни и за кожата – запушват порите, наместват се върху кожата и предизвикват какви ли не проблеми – от пъпчици и зачервявания до преждевременно стареене. 

Китайската асоциация на дерматолозите откри преди броени месеци, че кожите на жителите на големите градове застаряват 10 пъти по-бързо от тези на хората, които живеят в малки населени места. Да си го кажем в прав текст – имаме 2 варианта: да се преместим от големия град или да се грижим по-старателно за кожата си от всякога. Аз избирам второто 😉

Почистването и редовните маски за лице могат да променят кожата ви радикално. Но трябва да използвате продукти, които наистина ще почистят лицето ви в дълбочина. И не бъдете мързеливи – 2 пъти на ден не е кой знае колко трудно 🙂

Най-новото оръжие в моя арсенал от почистващи продукти е новата серия мицеларни води Ultra от La Roche-Posay. Те идват в три варианта: за чувствителна, за реактивна и за мазна кожа. 

Ако случайно не знаете какво е мицеларна вода – тя е може би най-ефективния продукт за почистване на лицето от грим и замърсявания.

Да се върнем на серията Ultra от La Roche-Posay: тяхната обновена формула е вдъхновена от двуфазните дегримьори и комбинира в себе си мицели и глицерин, освен това е обогатена с термална вода и има минерално разнообразие с успокояващ и антиоксидантен ефект. 

Вариантът за чувствителна кожа има в себе си 1% глицерин, създаден е за комфорта на вашата кожа и се старае да почиства деликатно. 

Мицеларната вода за мазна кожа е от популярната серия на марката Effaclar (може би си спомняте моите впечатления от Effaclar Duo Plus Unifiant). Формулата й е създадена с 1% глицерин и 0.1% цинк. Продуктът намалява себума и лъщенето на кожата и смея да твърдя, че ми е новия фаворит 🙂

Версията за реактивна кожа е революционна в мицеларните води. Тя съдържа 5% глицерин, създадена е така, че търкането да се намали до минимум. Мицеларната вода намалява усещането за опъване и помага за намаляването на зачервяванията по кожата. 

За мен почистването на кожата с мицеларна вода е една от важните стъпки в превенцията от polluaging. Вие как се справяте с градските замърсявания? 

До скоро, 

Виктория

Снимки: Арсен Николов