Време за истории

The funny side of life

В последните години като че ли все по-често чуваме съвети от типа “мисли позитивно”. Всъщност в някои ситуации позитивното мислене наистина е ефективно решение, макар че на някои хора просто не им идва отвътре, а когато това е така, натискът да мислиш позитивно може да се окаже доста нездравословен. Освен това позитивното мислене по default предполага една оптимистична нагласа, която не е заложена у повечето българи (sad but true)

Затова животът на принципа “чашата е наполовина пълна” не е за всеки. 

Днес, обаче, ще си говорим за един друг начин на живот – този, който може да бъде дори лечебен – живот, пречупен през призмата на смеха.

На всеки е известно, че хуморът може да променя настроението. Обаче не всеки знае, че той може дори да промени възприятието за света. Някои смятат, че животът е наситен единствено със сериозни неща и проблеми, само че това е само едната страна на монетата – човек може да се научи да вижда и опакото, а именно смешната страна – тази, която ти показва красивите и ценни неща от съществуването.

Смехът ни прави щастливи.

Смехът ни прави ентусиасти.

А пък споделеният смях ни сближава.

Всъщност това не са само твърдения, това да доказани хипотези от психолози през годините. Да, смехът може да ви направи щастливи, учените препоръчват поне 30 пъти смях на ден 🙂 Да, смехът ни прави ентусиасти, защото всичко изглежда по-лесно след като обърнеш проблемите с краката нагоре и не откриеш решението, което е било пред теб от самото начало: просто трябва да мислиш извън рамките, които сам си поставяш! И да, споделеният смях сплотява: няма как да не сте го усещали – когато се смееш заедно с приятели или с половинката си, все едно резонирате на една честота, все едно се разбирате без думи на едно мета ниво и все едно сте перфектните части от едно цяло.

Животът е по-цветен, пречупен през смеха. 

И по-дълъг, ако не вярвате, потърсете информация за ветерана от Първата Световна Война Хенри Алингам, който доживява до 113 години, заради своето чувство за хумор 😉

Seeing the funny side of life is useful, and I’ve always had a sense of humour” – Х. Алингам

Усмихвайте се повече,

Виктория

Локация: Аликанте, Испания