rabotilnica15

Здравейте!

Последните няколко дни едва сдържам в себе си една емоция, която просто трябва да споделя с вас 🙂

Този уикенд имах удоволствието да присъствам на кулинарната сладка работилница в Kamayati healthy kitchen, водена от шеф Дорина Ташева!

Какво е кулинарна работилница?

Кулинарната работилница е същински мастърклас, в който научаваш различни рецепти и техники за приготвянето на различни ястия – в моя случай работилничката беше посветена на сладкарството и то здравословното сладкарство!

rabotilnica13

А може ли наистина сладкарството да бъде здравословно?

Разбира се и дори мога да кажа, че е още по-вкусно 😉

rabotilnica3

Шеф Дорина Ташева ни показа какво означава готвенето за нея – истинска емоция – и ни научи на няколко различни десерта, които да можем да повтаряме и вкъщи. 

Започнахме с едно предложение за закуска или така популярните напоследък смутита.

Нашето беше плодово и супер вкусно – банани, които са идеална основа, ягоди за свежест, фурми за сладост и кокосов крем за текстура – резултатът беше страхотен!

rabotilnica1

Продължихме с чия поридж или леко желиран крем от кокосово масло (студенопресовано), кокосова сметана и кашу (което преди това е било накиснато във вода). После всеки от участниците в работилницата трябваше да прояви творчество, като добави към основата предпочитани плодове, суперхрани и различни вкусове 😉

Моята фантазия сътвори крем с какао, чия, боровинки и малко конопен протеин. Оказа се доста деликатен десерт с едва доловим сладък вкус – перфектен избор за хората, които търсят по-леки десерти.

rabotilnica6

А тези, които предпочитат по-сладкото, биха се влюбили в бонбоните и тарталетите, които правихме за финал!

Можехме да направим бонбони от няколко вида основи – с орехи, с бадеми и с кашу, ядките се смесват със сушени плодове, от които неизменна част са фурмите, те придават страхотна сладост!

Бонбоните овалвахме в каквото всеки прецени: кокосови стърготини, мак, какао, натрошени бисквитки…

rabotilnica2

rabotilnica

rabotilnica4

rabotilnica5

Основата за бонбоните използвахме и за основа на тарталетите, които бяха просто неустоими!

Към основата добавихме плодове по избор и един от най-вкусните кремове, които някога съм опитвала – какаово-кокосов крем с кашу!

rabotilnica7

rabotilnica8

И понеже сладката работилница беше истински празник, трябваше да завършим, както завършва всеки празник – с торта 🙂

Шеф Дорина Ташева се беше погрижила за перфектния завършек с една торта, по която можеш да въздишаш! Първо си помислих, че изглежда много вкусно, после я опитах… оказа се, че не съм могла да си представя колко е невероятна!

rabotilnica10

Няколкото часа в компанията на усмихнати хора, които искат да научат повечко за здравословните сладкиши, и прекрасната шеф Дорина Ташева от Kamayati healthy kitchen бяха истинско блаженство за сетивата! 

rabotilnica11

До скоро,

Виктория

Снимки: Арсен Николов

P.S. Може да откриете шеф Дорина Ташева и нейните кулинарни изкушения в Kamayati healthy kitchen в Пловдив, улица “Св. Иван Рилски“ 52.